Laddar Aktiviteter

« Alla Aktiviteter

  • Det här event har passerat.

Vernissage och Bildvisning

05-07-2019 kl 16:0018:00

| Gratis
Anton Smeets

Vi öppnar årets utställning med vernissage och mingel och bildvisning av utställaren Anton Smeets och biosfärfotograf Stina Deurell.

Vad ser du, vad ser jag?

Anton Smeets från Dalby, visar naturen från ett nytt perspektiv. Med djärva beskärningar och sitt förändrade seende lyfter han fram det som andra ofta inte lägger märke till. Anton har under lång tid samarbetat med naturfotograf Stina Deurell. Han lärde känna naturfotograf Bo Kristiansson i Östra Vålådalen och intresset för att ta nära bilder på djur och fåglar från gömsle i Vålådalen inspirerade honom till hans resa till Björnland 2016 där Magnus Fredriksson skapade de bästa förutsättningarna för att fota björn.

Ett spännande och framgångsrikt samarbete med naturfotograf Stina Deurell började med att Anton sökte råd från Stina om hur han skulle kunna använda sin fotoutrustning trots sina medfödda funktionsnedsättningar. I utställningen och vid föredraget visar de vad de har upptäckt och utvecklat tillsammans.

Färgstarka och underfundiga bilder på allt från blommor och insekter till björnar i Finland. Stina visar också några av sina utsnitt från naturen och reflekterar vart vi vänder blicken.

Mitt i Biosfären

Stina Deurell är naturfotografen som med sina bilder vill förmedla känslan för och kunskapen om att vi alla alltid befinner oss mitt i biosfären. Det är här vi bor tillsammans med allt levande, tillsammans med alla våra släktingar i det stora globala ekosystemet.

Efter Antons bildvisning visar Stina sin bilder och kåserar och provocerar.

Stina håller också en fotokurs på lördagen efter bildvisningen, se under Aktiviteter.

Detaljer

Datum:
05-07-2019
Tid:
16:00–18:00
Pris:
Gratis
Aktivitet Categories:
,
Webbplats:
http://naturumvaladalen.se/temporar-utstallning/

Arrangör

Naturum Vålådalen
Telefon:
010-2253226.
E-post:
ola.fransson@lansstyrelsen.se
Webbplats:
www.naturumvaladalen.se

Plats

naturum Vålådalen
Vålådalen 26
Vålådalen, Sverige
+ Google Map